Založ si blog

Kultúrna Revolúcia I.

Na úvod by som sa rád zmienil o bohatstve a rozmanitosti slovenskej kultúry v našom každodennom živote, ale skúsenosti a poznatky za posledné obdobia iba potvrdzujú a poukazujú na skutočnosť, že financovanie kultúry na Slovensku vnímame dlhodobo podhodnotenú zo strany štátu a tým nenapĺňa svoju skutkovú podstatu obohatenia nášho každodenného života.

 

Kultúra na Slovensku je žalostne financovaná, bohužiaľ ako všetko v skutku potrebné pre náš národ. Nedostatkom financií sa obmedzuje činnosť talentovaných a nadaných, ktorí by sa radi realizovali a tým obohacovali našu spoločnosť.

„Ako výtvarný umelec môžem povedať, že vytvárať pocit národnej kultúrnej hrdosti, iba v období, keď sa zvolebnieva, považujem ako nedostačujúce docenenie širokej skupiny našich umelcov a nadšencov umenia, ktorí vytvárajú celoživotné  nevyčísliteľné hodnoty pre našu spoločnosť.“

 

Krásu slovenskej kultúry za posledné desaťročia vo veľkej miere iba účelovo zneužívali minulí aj súčasní politici vo svoj prospech v predvolebných stretnutiach na všetkých úrovniach politiky.

Tento vopred zinscenovaný politický scenár kultúrnej manipulácie, slúžiaci pre vyzdvihnutie jedinečnosti a všemohúcnosti niektorých politických jedincov a úzku skupinku vyvolených oligarchov doby, považujem za vykonštruovanú manipuláciu, nedostatočnú pre skutočné chápanie ozajstných hodnôt slovenskej kultúry.

Politici sa hrdo búchali do hrude tesne pred voľbami napr. pri otváraní každého kilometra diaľnice, alebo pri organizovaní zavádzajúcich stretnutí s dôchodcami, kde iba uhrádzali štedré faktúry svojim vyvoleným skupinám, moderátorom a zabávačom v prapodstate s nenaplneným obsahom.

Súčasná vláda dopraje vždy svojim mecenášom, oligarchom a finančný skupinám, ktoré majú svoje osvedčené spôsoby ako vysávať dane národa a beztrestne okrádať našu spoločnosť. Zo strany štátu  bolo doteraz vykonané pre nás občanov pre skutočné chápanie širokej farebnosti našich národných kultúrnych hodnôt Slovenského národa žalostne málo. Preto potrebujeme oligarchiu odstaviť od finančných zdrojov s podporou národa, aby sme sa mohli zjednotit a vybudovať štát ktorý bude slúžiť predovšetkým nám občanom !

 

Kultúra má a nadobúda obrovské rozmery v podpore sebavedomia každého národa.

 

Sú priam nevyhnutné vykonať viaceré systémové a radikálne opatrenia, ktoré sú potrebné pri prechode od oligarchického štátu na právny štát. Balík opatrení potrebných pre túto nevyhnutnú zmenu s podporou kultúry sme nazvali  „Kultúrna revolúcia“.

 

Preto ako členovia a záujemci o zmenu aj kultúrneho povedomia, máme záujem o vybudovanie Národných kultúrnych parkov oddychu a športu, aby si rodiny našli priestor pre oddych v kruhu svojich najbližších a priateľov, kde by sa ich ratolesti a ich rodiny vedeli realizovať pod vedením a dohľadom našich talentovaných pedagógov, inštruktorov. Máme záujem podchytiť a podporiť mládež v každej oblasti kultúrnej činnosti a vzdelania.

Ďalej máme záujem vybudovať aj nové Národné Múzeum Kultúry. Bude to nový architektonický skvost, ktorý zveľadí architektúru a pritiahne pozornosť turistov z celého sveta. Národné múzeum kultúry  budú navštevovať žiaci a študenti na všetkých úrovniach našich škôl ako aj zahraničných.

Návštevníci budú mať možnosť vzhliadnuť ľudové kroje z každého kúta Slovenska a pútavú ukážku remesiel. Národné múzeum kultúry bude demonštrovať autentickosť našich predkov pri ich každodennej činnosti, aby sme si viac vážili ich prácu pri ktorej budovali budúcnosť a našu súčasnosť.

Pre zlepšenie národného povedomia vytvorime taktiež unikátne Múzeum voskových figurín tradičných slovenských rodín v kroji – dobovom oblečení z každého regiónu Slovenska. Bude to súčasťou nového  Národného múzea kultúry. Pre reálnejšiu podobu a predstavivosť  zvečnime sochami a voskovými figurínami velikánov a osobnosti slovenskej histórie, mysliteľov, intelektuálov, buditeľov národa Slovenského, napr. ako boli  Štúr, Bernolák, Šafárik, Štefánik a ďalší.

Dobudujeme skanzeny ľudovej architektúry, vykonáme rekonštrukcie hradov, zámkov, kaštieľov so širokou možnosťou podnikania v tejto oblasti. Schátralé kaštiele a budovy ktoré boli a sú súčasťou nášho kultúrneho dedičstva zrekonštruujme a privedieme do podoby aby sa vytvorilo vhodné podnikateľské prostredie pre rozkvet turizmu v každom kúte nášho Slovenska.

 

Naša kultúrna revolúcia je prípravou na pozitívne zmeny tak veľmi potrebné pre tento národ.

Musíme si veriť a zjednotiť sa v cieľoch aby sme vybudovali a skrášlili našu krajinu v každom kúte Slovenska.

Chce to iba našu vôľu a odvahu ktorá sa v nás skrýva, ved to všetko chceme vykonať pre nás a naše budúce generácie!

 

Peter Kocai

 

Za Pásom k Prežitiu . . . Pracovná Kultúra na Slovensku.

11.04.2017

Nedávno som stretol známeho, ktorý sa mi posťažoval na ťažké pracovné podmienky, na zlú pracovnú kultúru v automobilovom priemysle na Slovensku. Opisoval mi zle nastavené pracovné podmienky na pracoviskách, zlé vzťahy medzi pracujúcimi a nadriadenými… atd. Odkaz FICOVI : „Zlyhali ste, odíďte už.“ [...]

Kultúrna Revolúcia II.

10.04.2017

Vychádzajúc z historických poznatkov a z dejín ľudstva, nám história nespočetne krát ukázala neodmysliteľnú spojitosť ekonomiky a kultúry teda akým sú dôležitým faktorom, ukazovateľom vyspelosti a prosperity štátu. Tieto väzby silne vplývajú na každú spoločnosť a tým sa formuje celý národ, doslova každý jednotlivec pomyselného reťazca spoločnosti, každý [...]

Tunde Onakoya

Nigérijský šachista prekonal rekord, na Times Square hral šach cez 58 hodín

20.04.2024 17:26

Tunde Onakoya dúfa, že sa mu vďaka tomuto výkonu podarí zhromaždiť milión dolárov na podporu vzdelávania detí v Afrike.

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 3981x
Priemerná čítanosť článkov: 1327x

Autor blogu

Kategórie