Založ si blog

Kultúrna Revolúcia II.

Vychádzajúc z historických poznatkov a z dejín ľudstva, nám história nespočetne krát ukázala neodmysliteľnú spojitosť ekonomiky a kultúry teda akým sú dôležitým faktorom, ukazovateľom vyspelosti a prosperity štátu.

Tieto väzby silne vplývajú na každú spoločnosť a tým sa formuje celý národ, doslova každý jednotlivec pomyselného reťazca spoločnosti, každý občan štátu.

Štátna forma  kultúry a ekonomiky sú základným a vzájomne prepojenými systémami tvorby hmotného a nehmotného bohatstva každej spoločnosti.

 

Preto našou Kultúrnou Revolúciou máme záujem podporiť kultúrnu vzdelanosť a to prioritne u mladej generácie.

Vybudujme nové a zreformujeme širokú sieť kultúrnych inštitúcií a štátnych umeleckých škôl. Prebehne pedagogická reforma spôsobu výučby, príjmu sa nové osnovy školstva čím vytvoríme systémovú podporu v každej oblasti kultúrnej vzdelanosti.

 

Investície do jednotlivých oblastí kultúry nemajú iba okamžitú, ale hlavne dlhodobú návratnosť v podobe vyššej formy kultúrneho povedomia národa, čo sa prejaví v nových, pozitívnych postojoch obyvateľstva ako pridaná hodnota pre celú spoločnosť.

 

Zvýšením úrovne vzdelanosti a kultúrnosti občanov prinesieme pre spoločnosť vyššiu kvalitu vzájomných medziľudských vzťahov a zásadne zvýšime aj kvalitu nášho každodenného života.

Naše dejiny sú toho dôkazom, akú dôležitú úlohu zohrala v minulosti slovenská kultúra v každodennom živote našich predkov. Naši predkovia svojimi piesňami, tancami, literárnou a divadelnou tvorbou, výtvarníctvom a rôznymi remeslami formovali doslova každý kút našej krajiny.

Vytvárali neopísateľnú jedinečnosť a identitu a poukázali na skutočnú hodnotu človeka – národa, na  duchovné bohatstvo!

 

Preto cielenou podporou vo všetkých oblastiach kultúry ako viditeľným faktorom prispejeme k vyzdvihnutiu širšieho významu našich regiónov.

Následne tým dokážeme riešiť aj nezamestnanosť a zvýšime rast ekonomiky.

 

Dosiahneme v každej obci, doslova v každej časti Slovenska rozkvet národnej kultúrnej hrdosti, a tým nadviažeme na odkaz  našich predkov.

Takto zatraktívnime hlavne regióny na ktoré sa doteraz zabúdalo a  plnohodnotne skrášlime a zveľadíme krajinu nielen pre našich občanov pri budovaní domáceho turizmu, ale aj pre zvedavých zahraničných turistov, pre ktorých je farebnosť a ľúbozvučnosť slovenskej kultúry veľmi lákavá.

 

Zatraktívnime tým Slovensko aj v turizme a aj touto cestou sa vytvoria desaťtisíce nových pracovných miest.

 

Rozvojom turistiky dosiahneme atraktívnosť, jedinečnosť a pohostinnosť našich regiónov, s cieľom, aby sa k nám turisti radi vrátili a s nadšením šírili dobré meno našej krásnej kultúry a krajiny.

 

Slovensko bude kultúrnou veľmocou, ktorá podporí kultúrnu krásu a tradície našich predkov, ktorí tu zasadili silné korene našej širokej farebnej palety kultúry pre nás a pre budúce generácie s nevyčísliteľnými  hodnotami pre našu celú spoločnosť.

 

 

Prínosy z rozvoja kultúry budú spočívať v náraste najdôležitejších spoločenských hodnôt so zvýšením kultúrnosti našej krásnej krajiny a pre zachovanie nášho kultúrneho dedičstva pre naše nasledujúce generácie.

 

 

Viac financií do kultúry, aby sa nám pracovalo a žilo krajšie, hodnotnejšie a veselšie pri našich neodmysliteľných každodenných povinnostiach.

 

Peter Kocai

výtvarný umelec

 

 

 

Za Pásom k Prežitiu . . . Pracovná Kultúra na Slovensku.

11.04.2017

Nedávno som stretol známeho, ktorý sa mi posťažoval na ťažké pracovné podmienky, na zlú pracovnú kultúru v automobilovom priemysle na Slovensku. Opisoval mi zle nastavené pracovné podmienky na pracoviskách, zlé vzťahy medzi pracujúcimi a nadriadenými… atd. Odkaz FICOVI : „Zlyhali ste, odíďte už.“ [...]

Kultúrna Revolúcia I.

31.03.2017

Na úvod by som sa rád zmienil o bohatstve a rozmanitosti slovenskej kultúry v našom každodennom živote, ale skúsenosti a poznatky za posledné obdobia iba potvrdzujú a poukazujú na skutočnosť, že financovanie kultúry na Slovensku vnímame dlhodobo podhodnotenú zo strany štátu a tým nenapĺňa svoju skutkovú podstatu obohatenia nášho každodenného života. [...]

Tunde Onakoya

Nigérijský šachista prekonal rekord, na Times Square hral šach cez 58 hodín

20.04.2024 17:26

Tunde Onakoya dúfa, že sa mu vďaka tomuto výkonu podarí zhromaždiť milión dolárov na podporu vzdelávania detí v Afrike.

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 3980x
Priemerná čítanosť článkov: 1327x

Autor blogu

Kategórie