Založ si blog

Kultúrna Revolúcia II.

Vychádzajúc z historických poznatkov a z dejín ľudstva, nám história nespočetne krát ukázala neodmysliteľnú spojitosť ekonomiky a kultúry teda akým sú dôležitým faktorom, ukazovateľom vyspelosti a prosperity štátu.

Tieto väzby silne vplývajú na každú spoločnosť a tým sa formuje celý národ, doslova každý jednotlivec pomyselného reťazca spoločnosti, každý občan štátu.

Štátna forma  kultúry a ekonomiky sú základným a vzájomne prepojenými systémami tvorby hmotného a nehmotného bohatstva každej spoločnosti.

 

Preto našou Kultúrnou Revolúciou máme záujem podporiť kultúrnu vzdelanosť a to prioritne u mladej generácie.

Vybudujme nové a zreformujeme širokú sieť kultúrnych inštitúcií a štátnych umeleckých škôl. Prebehne pedagogická reforma spôsobu výučby, príjmu sa nové osnovy školstva čím vytvoríme systémovú podporu v každej oblasti kultúrnej vzdelanosti.

 

Investície do jednotlivých oblastí kultúry nemajú iba okamžitú, ale hlavne dlhodobú návratnosť v podobe vyššej formy kultúrneho povedomia národa, čo sa prejaví v nových, pozitívnych postojoch obyvateľstva ako pridaná hodnota pre celú spoločnosť.

 

Zvýšením úrovne vzdelanosti a kultúrnosti občanov prinesieme pre spoločnosť vyššiu kvalitu vzájomných medziľudských vzťahov a zásadne zvýšime aj kvalitu nášho každodenného života.

Naše dejiny sú toho dôkazom, akú dôležitú úlohu zohrala v minulosti slovenská kultúra v každodennom živote našich predkov. Naši predkovia svojimi piesňami, tancami, literárnou a divadelnou tvorbou, výtvarníctvom a rôznymi remeslami formovali doslova každý kút našej krajiny.

Vytvárali neopísateľnú jedinečnosť a identitu a poukázali na skutočnú hodnotu človeka – národa, na  duchovné bohatstvo!

 

Preto cielenou podporou vo všetkých oblastiach kultúry ako viditeľným faktorom prispejeme k vyzdvihnutiu širšieho významu našich regiónov.

Následne tým dokážeme riešiť aj nezamestnanosť a zvýšime rast ekonomiky.

 

Dosiahneme v každej obci, doslova v každej časti Slovenska rozkvet národnej kultúrnej hrdosti, a tým nadviažeme na odkaz  našich predkov.

Takto zatraktívnime hlavne regióny na ktoré sa doteraz zabúdalo a  plnohodnotne skrášlime a zveľadíme krajinu nielen pre našich občanov pri budovaní domáceho turizmu, ale aj pre zvedavých zahraničných turistov, pre ktorých je farebnosť a ľúbozvučnosť slovenskej kultúry veľmi lákavá.

 

Zatraktívnime tým Slovensko aj v turizme a aj touto cestou sa vytvoria desaťtisíce nových pracovných miest.

 

Rozvojom turistiky dosiahneme atraktívnosť, jedinečnosť a pohostinnosť našich regiónov, s cieľom, aby sa k nám turisti radi vrátili a s nadšením šírili dobré meno našej krásnej kultúry a krajiny.

 

Slovensko bude kultúrnou veľmocou, ktorá podporí kultúrnu krásu a tradície našich predkov, ktorí tu zasadili silné korene našej širokej farebnej palety kultúry pre nás a pre budúce generácie s nevyčísliteľnými  hodnotami pre našu celú spoločnosť.

 

 

Prínosy z rozvoja kultúry budú spočívať v náraste najdôležitejších spoločenských hodnôt so zvýšením kultúrnosti našej krásnej krajiny a pre zachovanie nášho kultúrneho dedičstva pre naše nasledujúce generácie.

 

 

Viac financií do kultúry, aby sa nám pracovalo a žilo krajšie, hodnotnejšie a veselšie pri našich neodmysliteľných každodenných povinnostiach.

 

Peter Kocai

výtvarný umelec

 

 

 

Za Pásom k Prežitiu . . . Pracovná Kultúra na Slovensku.

11.04.2017

Nedávno som stretol známeho, ktorý sa mi posťažoval na ťažké pracovné podmienky, na zlú pracovnú kultúru v automobilovom priemysle na Slovensku. Opisoval mi zle nastavené pracovné podmienky na pracoviskách, zlé vzťahy medzi pracujúcimi a nadriadenými… atd. Odkaz FICOVI : „Zlyhali ste, odíďte už.“ [...]

Kultúrna Revolúcia I.

31.03.2017

Na úvod by som sa rád zmienil o bohatstve a rozmanitosti slovenskej kultúry v našom každodennom živote, ale skúsenosti a poznatky za posledné obdobia iba potvrdzujú a poukazujú na skutočnosť, že financovanie kultúry na Slovensku vnímame dlhodobo podhodnotenú zo strany štátu a tým nenapĺňa svoju skutkovú podstatu obohatenia nášho každodenného života. [...]

Žilina, polícia, riskantná jazda

Sedemnásťročného mladíka pri riskantnej jazde zastavili až policajné výstrely

27.04.2024 22:24

Vodič BMW na výzvy na zastavenie nereagoval, policajti museli použiť varovné výstrely.

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 3994x
Priemerná čítanosť článkov: 1331x

Autor blogu

Kategórie